Barbería Sergio

Een kapperszaak in ouderwetse stijl met hedendaagse materialen in het centrum van Astorga

DesignerAndrea Muñoz Diseño
ProductsuperPan Decor Paper Collage
ToepassingWanden
LocationAstorga
Jaar2015
CategorieInterieurontwerp voor retail

Sinds een jaar geleden heeft Astorga een nieuwe kapperszaak die aandacht heeft getrokken bij de buren vanwege zijn uiterlijk, die doet denken aan de oude vestigingen waar mannen tientallen jaren geleden hun haar hadden laten knippen. De eigenaar, Sergio García, is gepassioneerd door oude kapperswinkels en verzamelt zelfs de gebruiksvoorwerpen van zijn voormalige collega’s. Toen hij het project aan Andrea Muñoz Diseño gaf, vroeg hij haar om die ‘vintage’ sfeer te herscheppen.

Zo probeerde de ontwerper “met moderne producten op zoek te gaan naar de esthetiek van het verleden”. Om deze reden koos ze voor houten meubels, hydraulische keramische vloeren en lederen fauteuils. Van de producten is er één die er echt uitspringt: de plaat die is gekozen voor de wandbekleding, superPan Decor, een plaat die is samengesteld uit houtvezelvlakken en een houten deeltjesinterieur, bedekt met decoratief papier dat is geïmpregneerd met melamineharsen.

Andrea Muñoz zegt dat ze voor dit type bord heeft gekozen vanwege zijn “gemakkelijke montage”, aangezien een achtergrondafbeelding wordt bereikt met snel en droog werk. In het bijzonder is het geïnstalleerde ontwerp Paper Collage, dat kranten oproept en dat, volgens de ontwerper, helpt om de mannelijke sfeer te creëren die ze zochten in de kapperszaak.

Het eindresultaat heeft de eigenaar verrukt, die zijn droom heeft gezien om mannenkappers te hebben zoals die uit het verleden, en ook de buren, omdat het een andere plaats is dan die in het gebied. Aan de andere kant waardeert de ontwerper de goede resultaten van de superPan Decor, een materiaal waarmee ze voor het eerst aan het werk was, waardoor ze de esthetiek kon bereiken waarnaar ze op zoek was zonder moeizaam werk te hoeven doen.